DIGITALE STAKEHOLDERSANALYSE
Breng stakeholders snel en eenvoudig in kaart met de Digitale Stakeholdersanalyse.

Inventariseer stakeholders

Stakeholders kunnen vooraf online geïnventariseerd worden

Voeg stakeholders toe

Voeg gemakkelijk nieuwe stakeholders toe

Neem eenvoudig deel

Iedereen kan op een eigen device deelnemen

Print direct rapportage

Direct af te drukken in een overzichtelijke rapportage

Hoe werkt de Digitale Stakeholdersanalyse


De digitale stakeholdersanalyse is geschikt voor u wanneer u regelmatig inventariseert wie de belangrijkste belanghebbenden en betrokken stakeholders zijn. Daarbij kunt u in de digitale stakeholdersanalyse aangeven welke rol de stakeholders hebben en welke positie zij innemen in het krachtenveld.

De digitale stakeholdersanalyse kan op diverse manieren worden gebruikt. De stakeholders inventariseren kunnen deelnemers tegelijkertijd digitaal, via laptop, tablet of smartphone, doen. Hierbij geven zij meteen de startpositie van de stakeholder aan. Dit levert tijdswinst op omdat men niet op elkaars inbreng hoeft te wachten.

Daarnaast kunnen de stakeholders tijdens de discussie worden ingevoerd. De stakeholders zijn direct zichtbaar op het interactieve scherm. Aan de hand hiervan kan het gesprek gevoerd worden en kan de facilitator stakeholders waar nodig direct verplaatsen, aanpassen of toevoegen. Het resultaat is een overzichtelijke stakeholdersanalyse waarin de stakeholders en hun rollen duidelijk zijn. Deze is direct digitaal beschikbaar en af te drukken in een Word-rapportage.

Geïnteresseerd in de digitale stakeholdersanalyse? Probeer één week vrijblijvend de digitale stakeholdersanalyse uit! Neem contact met ons op voor het aanmaken van uw account.

We geloven echt dat Spilter van toegevoegde waarde is voor de discussie en opbrengsten ervan

– IJsbrand Jepma, Sardes

 Verfrissend en nieuw: door de werkwijze en aanpak heb je het gevoel dat er ook echt iets met je inbreng wordt gedaan.

- Provincie Flevoland

Je moet het zelf ervaren om te zien hoe effectief het is

- Johan Mulder, Gemeente Veenendaal

Laptops, tablets & smartphones

Alle laptops, PC’s & desktops met Internet Explores 8 of hoger ondersteunen Spilter. Daarnaast kan Spilter gebruikt worden op tablets met Android-, iOS- en Windows- besturingssystemen. Ook op smartphones via mobiele browsers als Safari, Internet Explorer en Chrome werkt Spilter goed.

In de Digitale Stakeholdersanalyse kunt u deelnemers aan de sessie uitnodigen via een notificatie met daarin een directe link naar de sessie.

U kunt ervoor kiezen om kennis, meningen en ideeën onder deelnemers te inventariseren door middel van open en gesloten vragen.

Met open vragen kan iedere deelnemer zonder terughoudendheid antwoorden, terwijl gesloten vragen juist weer geschikt zijn als u in een kort tijdsbestek specifieke informatie wilt verzamelen.

Gesloten vragen zijn ook uitermate geschikt om te gebruiken als registratievragen, die later in de sessie gebruikt kunnen worden om dwarsdoorsneden mee te maken.

De fase van structuur aanbrengen. U kunt de antwoorden ordenen en categoriseren om zicht te krijgen op de belangrijkste, de beste, de origineelste of opvallendste antwoorden; dit kan individueel, groepsgewijs of plenair. Zo krijgt u direct tijdens uw sessie meer grip en overzicht op de resultaten.

Met Spilter is notuleren verleden tijd. Alle gegevens van de sessie worden opgeslagen en een rapport kan eenvoudig worden uitgedraaid. U kiest zelf de lay-out van het rapport, of u een totaalrapport of een rapport met groepen aanmaakt en in welk type programma u het rapport wilt downloaden.

Tips van de professionele facilitator

Elk kwartaal deelt een ervaren, professionele facilitator uit ons netwerk tips. Concrete tips die u direct kunt gebruiken. Of u nu af en toe als facilitator optreedt of het proces...

1 jaar Factor-C Digitaal

Samen met Publiec heeft Spilter, inmiddels alweer een jaar geleden, de Ringen van invloed gedigitaliseerd tot een handzame en gebruiksvriendelijke tool. De Ringen van invloed zijn een belangrijk onderdeel van...

Stakeholders: Tips voor het Selecteren, Analyseren en Mobiliseren van stakeholders

Stakeholders kunnen zowel positieve als negatieve invloed uitoefenen op een organisatie of project.  Ze zijn daarom belangrijk om rekening mee te houden.  Wie zijn deze belanghebbenden? Hoeveel invloed en welk...