DIGITALE STAKEHOLDERSANALYSE
Breng stakeholders snel en eenvoudig in kaart met de Digitale Stakeholdersanalyse.

Inventariseer stakeholders

Stakeholders kunnen vooraf online geïnventariseerd worden

Voeg stakeholders toe

Voeg gemakkelijk nieuwe stakeholders toe

Neem eenvoudig deel

Iedereen kan op een eigen device deelnemen

Print direct rapportage

Direct af te drukken in een overzichtelijke rapportage

Hoe werkt de Digitale Stakeholdersanalyse


De digitale stakeholdersanalyse is geschikt voor u wanneer u regelmatig inventariseert wie de belangrijkste belanghebbenden en betrokken stakeholders zijn. Daarbij kunt u in de digitale stakeholdersanalyse aangeven welke rol de stakeholders hebben en welke positie zij innemen in het krachtenveld.

De digitale stakeholdersanalyse kan op diverse manieren worden gebruikt. De stakeholders inventariseren kunnen deelnemers tegelijkertijd digitaal, via laptop, tablet of smartphone, doen. Hierbij geven zij meteen de startpositie van de stakeholder aan. Dit levert tijdswinst op omdat men niet op elkaars inbreng hoeft te wachten.

Daarnaast kunnen de stakeholders tijdens de discussie worden ingevoerd. De stakeholders zijn direct zichtbaar op het interactieve scherm. Aan de hand hiervan kan het gesprek gevoerd worden en kan de facilitator stakeholders waar nodig direct verplaatsen, aanpassen of toevoegen. Het resultaat is een overzichtelijke stakeholdersanalyse waarin de stakeholders en hun rollen duidelijk zijn. Deze is direct digitaal beschikbaar en af te drukken in een Word-rapportage.

Geïnteresseerd in de digitale stakeholdersanalyse? Probeer één week vrijblijvend de digitale stakeholdersanalyse uit! Maak uw account aan op factorc.spilter.nl en neem contact met ons op voor toegang tot de digitale stakeholdersanalyse.

We geloven echt dat Spilter van toegevoegde waarde is voor de discussie en opbrengsten ervan

– IJsbrand Jepma, Sardes

 Verfrissend en nieuw: door de werkwijze en aanpak heb je het gevoel dat er ook echt iets met je inbreng wordt gedaan.

- Provincie Flevoland

Je moet het zelf ervaren om te zien hoe effectief het is

- Johan Mulder, Gemeente Veenendaal

Laptops, tablets & smartphones

Alle laptops, PC’s & desktops met Internet Explores 8 of hoger ondersteunen de digitale stakeholdersanalyse. Daarnaast kan de digitale stakeholdersanalyse gebruikt worden op tablets met Android-, iOS- en Windows- besturingssystemen. Ook op smartphones via mobiele browsers als Safari, Internet Explorer en Chrome werkt de digitale stakeholdersanalyse goed.

In de digitale stakeholdersanalyse kunt u deelnemers aan de sessie uitnodigen via een notificatie met daarin een directe link naar de analyse.

U kunt ervoor kiezen om de stakeholders tijdens de sessie gezamenlijk te inventariseren of vooraf reeds iedereen individueel online te vragen.

De deelnemers kunnen individueel de rollen van de stakeholders aangeven en de sessiebegeleider kan ook naar aanleiding van het gesprek in de groep zelf de rollen van de stakeholders invullen, door de stakeholders te verschuiven in het krachtenveld.

Met de digitale stakeholdersanalyse is het uitwerken van geeltjes verleden tijd. Het resultaat van de bijeenkomst en de verdeling van de stakeholders in het krachtenveld is direct in een overzichtelijke Word rapportage uit te draaien.

Help! Mijn brainstorm was te succesvol

Je hebt een ontzettend leuke en productieve dag achter de rug. Er is gelachen, genetwerkt maar bovenal hard gewerkt. Samen hebben jullie gebrainstormd over verbeteringen, nieuwe samenwerkingen en innovaties met...

Stem Analyse Live

Op 21 maart 2018 gaan we weer naar de stembus, voor de gemeenteraad dit keer. Voordat we stemmen, gaan we debatteren. Hebben we eenmaal gestemd, dan volgen de verkiezingsavonden. Tijdens...

Tips van de professionele facilitator

Elk kwartaal deelt een ervaren, professionele facilitator uit ons netwerk tips. Concrete tips die u direct kunt gebruiken. Of u nu af en toe als facilitator optreedt of het proces...