Factor-C Zomereditie

2-daagse cursus voor beleidsmakers en communicatieprofessionals
‘Omgevingsgericht werken’ is vaak één van de competenties die van beleidsmakers en/of projectleiders gevraagd wordt. Maar hoe ziet dat er uit in de praktijk? Hoe kan kennis over de omgeving worden opgespoord en ingezet voor het verbeteren van de communicatie? Om serieus werk te kunnen maken van burgerparticipatie is goede communicatie met de omgeving tenslotte een belangrijke voorwaarde. Beleidsmakers en projectleiders moeten de factor communicatie dan ook zwaarder gaan wegen in hun werk dan tot dusver het geval is. Succesvol beleid is communicatief beleid. Publiec biedt deze cursus in open inschrijving aan, na op vele plekken in Nederland een incompany variant te hebben verzorgd.

Cursus en aanpak
Deze cursus én aanpak hebben zich inmiddels bewezen als praktische methode voor beleidsmakers en projectleiders; zij leren in hun werk met communicatievraagstukken om te gaan. De deelnemers doorlopen de stapsgewijze aanpak en passen alles direct toe op hun eigen werk. Theorie wordt altijd gecombineerd met praktijk. Vaste onderdelen in het programma zijn: het gestructureerd in kaart brengen van de beleids- of projectomgeving, het formuleren van een doelgroepgerichte kernboodschap en het maken van een communicatiekalender waarin het contact met de buitenwereld van de juiste momenten en (communicatie)instrumenten wordt voorzien. Ook de uitgangspunten van goede burgerparticipatie en fasering van beleidsprocessen komen aan bod.

Resultaten in praktijk brengen
Aan het einde van de cursus kan je zelf in je eigen praktijk met de stappen van Factor-C aan de slag. Je weet hoe je een omgeving in kaart kunt brengen, hoe je een kernboodschap formuleert en hoe je een communicatieplanning kunt maken waarbij je breder kijkt dan de middelen van de eigen organisatie. En hoe je deze stappen via een goede samenwerking tussen beleids- en communicatieprofessionals kunt vormgeven.

Jarenlange ervaring
Publiec is de enige aanbieder met meer dan negen jaar ervaring met de Factor-C aanpak bij grote en kleinere gemeenten, provincies en waterschappen. Deze ervaring zetten we graag in tijdens de cursus. Tot welke resultaten leidt het werken met de Factor-C? Hoe krijg je de beleidsmakers enthousiast? Wat betekent Factor-C voor de rol van de communicatieprofessional? Wat doen we het de ‘Factor Tijd’? Ook met deze zaken gaan we tijdens deze cursus aan de slag.

Lees meer en meld u aan via www.publiec.nl/factor-c

Datum

aug 23 2018

Tijd

Hele dag

Kosten

€995,- incl. lunch, cursusmap en andere materialen

Locatie

Bloemendaal aan Zee
Bloemendaal aan Zee
Carola de Vree

Organisator

Carola de Vree
Telefoon
015 88 96 126
Email
info@publiec.nl