DE SOFTWARE VOOR CONSULTANTS

Versnellen, verdiepen, verbreden? Op zoek naar nieuwe verdienmodellen?

Spilter GDSS biedt wetenschappelijk bewezen meerwaarde voor consultants.

Betrek alle deelnemers

Laat alle deelnemers (anoniem) meedenken. Gebruik de kennis en meningen van iedereen.

Houd de focus

Handhaaf de structuur, onafhankelijk van het aantal deelnemers. Focus op de inhoud.

Voer de juiste discussie

De uitkomst is direct zichtbaar. Hierdoor blijft de discussie relevant en gericht op de inhoud.

Print direct rapportage

Alle input is digitaal vastgelegd. Er is direct een rapportage van de sessie beschikbaar.

Wat is een Group Decision Support System


De Versnellingskamer is een omgeving waarin in korte tijd van verschillende partijen een maximale hoeveelheid ideeën en meningen wordt verzameld. Wanneer men het heeft over een Group Decision Room (GDR), Group Decision Support System (GDSS) of Besluitenversneller heeft men het in feite over een Versnellingskamer.

Ons Group Decision Support System, Spilter, is een softwaretool die (online) bijeenkomsten ondersteunt. Het creëert een omgeving waarin in korte tijd van verschillende partijen een maximale hoeveelheid ideeën en meningen wordt verzameld. Het zorgt dat je snel en doeltreffend een besluitvormingsproces doorloopt met een breed gedragen uitkomst.

Spilter GDSS software zorgt voor structuur en doelgerichte input van deelnemers in bijeenkomsten en sessies. Kennis en meningen worden in korte tijd verzameld, zonder dat hiërarchie en dominantie het proces blokkeren. Door de doeltreffende structuur en de betrokkenheid van alle deelnemers wordt discussie op échte inhoud gevoerd.

56% tijdsbesparing - onderzoek IBM
89% hogere effectiviteit - Onderzoek New Jersey IT

Spilter… essentieel gereedschap dat in de toolbox van geen enkele organisatie-adviseur kan ontbreken

– Anton van Rosmalen, Consultant Nederlands Adviesbureau voor Risicomanagement

Versnellen, verdiepen en verbreden waardoor de kwaliteit nog verder omhoog gaat!.

– ir. Radboud de Groot, Business Consultant/Manager FacilitationProfs

Verkennen, Versnellen, Beslissen: dat is waar zo’n sessie om draait. En de klant? Die is blij met tijds- en kwaliteitswinst!

– dr. Olaf McDaniel, Managing partner/Consultant

Spilter inzetten

De Spilter software is zeer gebruiksvriendelijk: deelnemers kunnen zonder enige instructie aan de slag en voorzitters kunnen met behulp van een korte handleiding eenvoudig sessies invoeren. Inzet van een Group Decision Support System, ook wel Versnellingskamer genoemd, levert wetenschappelijk bewezen meerwaarde op. De Versnellingskamer werkt geweldig als leadgenerator voor opdrachten en implementatieprojecten. Spilter ontwikkelt de software in eigen beheer. Voor de doorontwikkeling werken we samen met de adviesbureaus die Spilter gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om white label templates te ontwikkelen voor uw opdrachtgevers.

Inzet van de Spilter software biedt u diverse voordelen. De kwaliteit van uw sessies gaat omhoog dankzij de unieke manier van versnellen, verdiepen en verbreden. U benut alle kennis van de deelnemers, iedereen kan namelijk tegelijkertijd, desgewenst anoniem input leveren. De uitkomst presenteert u gemakkelijk op een centraal scherm waardoor direct inzicht is in meningsverschillen en overeenkomsten. Zo richt de discussie zich alleen op echt belangrijke zaken. Tevens drukt u aan het eind van de sessie gemakkelijk een rapportage af, zowel in Excel als in Word, ook geschikt voor verwerking in SPSS.

Voor adviesbureaus hebben wij speciaal verschillende licenties ontwikkeld. De licenties die wij u bieden geven u de keus om Spilter eenmalig, onbeperkt of op projectbasis in te zetten. Doordat wij verschillende licentievormen bieden is er altijd een vorm te vinden die aansluit bij uw behoeften.

Wilt u geen tijd kwijt zijn aan de techniek, omdat u zich volledig wilt richten op uw opdrachtgever? Dat kan, wij ondersteunen u graag tijdens de voorbereidingen. Wanneer u ons de vragen voor de sessie aanlevert zorgen wij ervoor dat deze in het systeem komen te staan. wij ontlasten u ook door de sessie in te richten: wij zorgen ervoor dat alle apparatuur is aangesloten en de sessie klaar staat op de devices. U kunt dus direct van start. Indien gewenst kan één van onze eigen medewerkers bij uw sessie aanwezig zijn om het technische gedeelte van de sessie (operator van het Spilterplatform) op zich te nemen. Zo kunt u zich volledig op het verloop en de inhoud van de bijeenkomst concentreren.

Welke ruimte u ook in wilt richten voor uw bijeenkomst, met Spilter heeft u alleen een stopcontact nodig. Laptops, iPads of een lokale server nodig? Wij beschikken over een ruim aantal laptops en iPads die u kunt inzetten voor uw bijeenkomst; zelfs congressen tot 400 personen zijn geen enkel probleem. Vraagt u zich af of de locatie beschikt over een stabiele WiFi-verbinding? Geen probleem, wij hebben altijd een eigen lokale server beschikbaar waar alle laptops mee verbonden kunnen worden. Tevens kunt u er voor kiezen ons de ruimte in te laten richten; onze medewerkers zorgen er voor dat alle apparatuur aangesloten is, de sessie klaar staat en na afloop alle apparatuur weer opgeruimd wordt.

Spilter is zeer gebruiksvriendelijk: deelnemers kunnen zonder enige instructie aan de slag en voorzitters kunnen met behulp van een korte handleiding eenvoudig sessies invoeren. Wilt u alles uit de software halen dan adviseren wij een van onze trainingen te volgen. Na afloop weet u precies welke dwarsverbanden allemaal mogelijk zijn. Dit inzicht geeft u direct een voorsprong in het vervolg van de opdracht.

U heeft zelf ideeën over het juiste format bij een bepaald proces, u gebruikt verschillende methodieken om processen mee te ondersteunen en bent op zoek naar een manier om dit eenvoudig bij uw opdrachtgevers te kunnen implementeren. Met het Spilterplatform is dit mogelijk. Spilter ondersteunt vrijwel alle methodieken en fasen van besluitvormingsprocessen. Samen bundelen we kennis en ideeën om nieuwe templates te ontwikkelen. Deze kunt u vervolgens implementeren of verkopen aan uw opdrachtgevers.

Op zoek naar nieuwe (groei)mogelijkheden? Het dealership maakt het mogelijk dat u als wederverkoper Spilter aanbiedt en implementeert in de organisatie van uw opdrachtgevers. Het dealership is zo samengesteld dat u eenvoudig meer omzet genereert door de aantrekkelijke marges.

Waarvoor inzetten

Toepassen van Spilter zorgt ervoor dat u eenvoudig kennis en meningen van anderen kunt gebruiken om uw vraagstuk op te lossen. Het gehele proces van inventarisatie tot aan besluitvorming wordt voor u gefaciliteerd. Bekijk hieronder enkele voorbeelden van toepassingsmogelijkheden. Klik op de titel voor meer uitleg over de desbetreffende toepassing.

De perfecte aanbesteding

De perfecte aanbesteding Als overheid wilt u elke aanbesteding van een infrastructureel project zo objectief mogelijk beoordelen. Ook om te...

Energie transitie
Transitie

Hoe organiseert u als gemeente een transitie op effectieve en slimme wijze? En hoe zorgt u voor samenwerking en kennisoverdracht...

Case: Central Innovation District

Opdracht Om voor de toekomst voldoende werkgelegenheid voor Den Haag en haar inwoners te garanderen is innovatie nodig. Wereldwijd blijken...

Risicoanalyse

Welke risico’s komt u tegen en hoe brengt u ze in kaart? Hoe dekt u ze af? En voor welke...

Case: Een energieplan voor Ameland

Opdracht Het eiland Ameland heeft hoge ambities op het gebied van haar energievoorziening: het eiland wil al in 2020 energieneutraal...