DOELTREFFEND DIGITAAL BRAINSTORMEN

Digitaal Brainstormen is de tool om iedereen uit de groep te laten meedenken zonder hen op elkaar te laten wachten.

De betrokkenheid van alle deelnemers biedt ruimte voor een echt inhoudelijke discussie.

Gelijktijdig brainstormen

Iedereen voert gelijktijdig, via diverse devices ideeën in

Ideeën uitprinten

Print alle ideeën, cluster en maak ze digitaal weer beschikbaar

Direct in de cloud

Alle ideeën worden direct opgeslagen in de cloud en blijven bewaard

Direct rapportage

Draai na de sessie direct een overzichtelijke rapportage uit

Digitaal brainstormen

De deelnemers voeren tegelijkertijd, digitaal, via laptops, tablets of smartphones, hun bijdrage in. De ideeën zijn voor iedereen zichtbaar waardoor ze als inspiratiebron kunnen dienen voor alle andere deelnemers. Deze manier levert veel tijdswinst op omdat niemand op elkaar hoeft te wachten om zijn of haar inbreng naar voren te brengen. Het levert ook meer input op omdat niemand zich belemmerd voelt door de mening van een ander.

Een ander voordeel van de digitale input is dat de ideeën bewaard blijven en later op ieder gewenst moment weer kunnen worden teruggehaald. Na het inzamelen van alle input kan dit in Spilter eenvoudig worden geclusterd en gecategoriseerd. Zo is direct tijdens de sessie meer grip en overzicht op de resultaten. U kunt ook kiezen voor de hybride vorm waarbij alle ideeën op stickers worden uitgeprint. Vervolgens kunt u deze clusteren en weer inlezen in Spilter.

Na het clusteren beoordeelt elke deelnemer de verschillende ideeën. Met als resultaat een overzichtelijke grafiek met daarin duidelijk de verschillen en overeenkomsten van de meningen. De betrokkenheid van alle deelnemers zorgt voor écht inhoudelijke discussie die de basis vormt voor breed gedragen uitkomsten. Én: alle ideeën, clusteringen en analyses zijn na afloop van de sessie overzichtelijk beschikbaar in een rapportage.

Hybride brainstormen

We geloven echt dat Spilter van toegevoegde waarde is voor de discussie en opbrengsten ervan

– IJsbrand Jepma, Sardes

 Verfrissend en nieuw: door de werkwijze en aanpak heb je het gevoel dat er ook echt iets met je inbreng wordt gedaan.

– Provincie Flevoland

Je moet het zelf ervaren om te zien hoe effectief het is

– Johan Mulder, Gemeente Veenendaal

Hoe werkt digitaal brainstormen

Laptops, tablets & smartphones

Alle laptops, PC’s & desktops met Internet Explores 8 of hoger ondersteunen Spilter. Daarnaast kan Spilter gebruikt worden op tablets met Android-, iOS- en Windows- besturingssystemen. Ook op smartphones via mobiele browsers als Safari, Internet Explorer en Chrome werkt Spilter goed.

In welke taal u Spilter ook wilt gebruiken, de software maakt het mogelijk! Spilter wordt standaard geleverd in het Nederlands, Engels en Duits maar is uiteraard verkrijgbaar in elke gewenste taal. Spilter neemt automatisch de taal over waarop uw browser in is gesteld dus u kunt direct aan de slag.

In Spilter kunt u deelnemers aan de sessie uit nodigen via een notificatie met daarin een directe link naar de sessie. U kunt er echter ook voor kiezen een directe link naar de sessie op uw website te plaatsen of te verwerken in andere vormen van communicatie.

U kunt ervoor kiezen om kennis, meningen en ideeën onder deelnemers te inventariseren door middel van open en gesloten vragen.
Met open vragen kan iedere deelnemer zonder terughoudendheid antwoorden, terwijl gesloten vragen juist weer geschikt zijn als u in een kort tijdsbestek specifieke informatie wilt verzamelen.
Gesloten vragen zijn ook uitermate geschikt om te gebruiken als registratievragen, die later in de sessie gebruikt kunnen worden om dwarsdoorsneden mee te maken.

De fase van structuur aanbrengen. U kunt de antwoorden ordenen en categoriseren om zicht te krijgen op de belangrijkste, de beste, de origineelste of opvallendste antwoorden; dit kan individueel, groepsgewijs of plenair. Zo krijgt u direct tijdens uw sessie meer grip en overzicht op de resultaten.

Spilter biedt verschillende analysemogelijkheden met elk een eigen doel en toepassing. Enkelvoudige analyses zijn zeer geschikt om te gebruiken wanneer u stellingen wilt toetsen, de gezamenlijke deler wilt bepalen of een score aan acties wilt hangen. Met de multicriteria analyse kunt u per criterium vaststellen hoe het zich verhoudt tot de acties. Tevens kunt u een weging aan de scores geven.

Met Spilter is notuleren verleden tijd. Alle gegevens van de sessie worden opgeslagen en een rapport kan eenvoudig worden uitgedraaid. U kiest zelf de lay-out van het rapport, of u een totaalrapport of een rapport met groepen aanmaakt en in welk type programma u het rapport wilt downloaden.

Kom uit die comfortzone

Energizers voor volwassenen Houd de aandacht van uw deelnemers vast en haal ze uit hun vaste (denk)patronen. Energizers zorgen er niet alleen voor dat de deelnemers loskomen en samen lachen...

Wat is er nieuw op het gebied van meetingsoftware voor congressen?

Om deze vraag te beantwoorden hebben we op 15 februari jl. de EventSummit in de RAI bezocht. Een congres voor en door professionals binnen de eventbranche. Een complete hal in...

Help! Mijn brainstorm was te succesvol

Help! Mijn brainstorm was te succesvol Je hebt een ontzettend leuke en productieve dag achter de rug. Er is gelachen, genetwerkt maar bovenal hard gewerkt. Samen hebben jullie gebrainstormd over...

Op de hoogte blijven? 
Meld u aan en ontvang ieder kwartaal onze nieuwsbrief met o.a. tips voor faciliteren, software-ontwikkeling en inspirerende cases.


Invalid email
Dit veld is verplicht
Gelukt! U bent aangemeld voor de nieuwsbrief.