Ruimte met stoelen, laptops en de 3D grafieken van de Spilter GDSS software

Functionaliteiten Spilter GDSS

Op vier verschillende manieren kan een open vraag worden gesteld. De keuze tussen deze vier is afhankelijk van het gewenste detailniveau van de antwoorden. Zo kunt u ook in de brainstormvraag juist wel of geen sturing geven in de antwoorden.

Met de drie type gesloten vragen kan elk gewenste inventarisatie plaatsvinden. Ook maakt u met de gesloten vragen gemakkelijk subgroepen aan, waarmee de resultaten per groep kunnen worden getoond. Dit maakt een diepgaandere analyse van de resultaten mogelijk.

Antwoorden uit een brainstorm kunnen gemakkelijk worden ontdubbeld en in categorieën worden verdeeld. Dit kan plenair, in kleine groepjes en individueel. De categorieën kunt u vooraf bepalen of tijdens de meeting.

Het ontdubbelen gaat vaak vooraf aan categoriseren of doorplaatsen van antwoorden. Zo kunt u vergelijkbare en identieke antwoorden uit de brainstorm samenvoegen om deze vervolgens te laten prioriteren.

Door verschillende analyses kunnen ideeën in een bepaalde volgorde worden gezet waarna u direct aan de slag kan met het resultaat. Sturing kunt u geven door te kiezen tussen de type-analyses, waarmee u wel of niet kunt dwingen tot een keuze.

Met diverse analyse-types kan een top X gevormd worden. Deelnemers selecteren de ideeën die zij het beste vinden of plaatsen enkele ideeën in hun persoonlijke top 3. Zo ontstaat een top X van alle deelnemers.

Ook zijn diverse analyses beschikbaar voor het toekennen van ideeën. Zo kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk taken worden toegekend aan degene die elke deelnemer verantwoordelijk acht.

Resultaten toont u realtime tijdens de meeting. De discussie gaat dan over echt relevante meningsverschillen, omdat u deze direct kuntuitlichten. Met een uiteenlopend aantal instellingen kunnen diverse grafieken worden weergegeven.

Dankzij diverse instellingen kunt u de meeting volledig sturen. Zo kunt u ervoor kiezen om een vraag pas te tonen wanneer u het moment juist vindt, ongeacht de volgorde van de vragen. Ook kunt u deelnemers zelf vragen laten kiezen of de deelnemers op volgorde door vragen leiden.

Deelnemers kunnen zowel met naam en toenaam als anoniem deelnemen aan de meeting. Zo kan volledige vrijheid van spreken worden gerealiseerd. Ook kan middels slechts een linkje worden deelgenomen aan een meeting, waardoor identiteit niet te achterhalen is.

De online meetings die u maakt zijn direct geschikt voor mobiele apparaten. Spilter is responsive en schaalt dus automatisch mee met de het formaat van het beeldscherm. Hierdoor kan een deelnemer vanaf iedere locatie meedoen met de sessie, middels een tablet of smartphone.

Alle gebruikers van de Spilteromgeving kunnen zelf hun gewenste taal instellen. Spilter neemt namelijk automatisch de taal van de browser over. Op dit moment zijn de talen Nederlands, Engels, Duits en Frans beschikbaar. Heeft u een andere taal nodig, dan helpen wij hier graag bij.

Door het toevoegen van video’s of documenten maakt u uw meeting persoonlijker, uitdagender of gewoon beter. Upload uw eigen video’s in de beveiligde omgeving van uw meeting of plaats documenten als bijlage bij een vraag.

Dankzij de mogelijkheid tot subgroepen kunnen resultaten per groep worden weergegeven. Zowel tijdens de meeting op bijvoorbeeld de beamer, als in de uiteindelijke rapportage. Bijvoorbeeld de antwoorden van de mannen vergelijken met de antwoorden van de vrouwen.

De software ondersteunt elke fase van het besluitvormende proces. Middels diverse vraagtypen kan stapsgewijs naar een besluit worden toegewerkt. Van inventariseren tot prioriteren tot het uiteindelijke besluit.

Met het gebruikersbeheer bepaalt u eenvoudig welke deelnemers toegang hebben tot de meetings in de Spilteromgeving. U kunt ook deelnemers zonder account uitnodigen om mee te doen aan de sessie. Zo kunnen, zonder meerkosten, een onbeperkt aantal mensen deelnemen.

Met behulp van standaard opmaak sjablonen kunt u snel en eenvoudig een online meeting begeleiden zonder dat u technische kennis hebt van GDSS-software. Het inrichten van een meeting is met Spilter eenvoudiger dan het maken van bijvoorbeeld een PowerPoint-presentatie.

Door de mogelijkheid tot het versturen van notificaties kan de deelnemer meldingen en reminders ontvangen rondom de sessie. Zo kan een melding worden gegeven enkele dagen voor een eventuele deadline of een bericht aan alleen die deelnemers die nog geen reactie hebben gegeven.

Na, of zelfs tijdens, de meeting kan direct een Word-rapportage worden uitgedraaid, inclusief gekozen grafieken. Hierin kunnen ook namen van deelnemers worden weergegeven bij ieder antwoord. En antwoorden tonen per subgroep.

Naast een Word-rapportage is het mogelijk de antwoorden uit te draaien in Excel zodat deze direct in te lezen zijn in diverse analyseprogramma’s, waaronder SPSS.