Spilter training Versnellingskamersoftware

WORD MEETINGSOFTWARE SPECIALIST

Volg onze trainingen en leer zelfstandig de Spilter software inzetten.

Voor elk kennis- en ervaringsniveau bieden wij een geschikte Masterclass aan.

Behaal elk einddoel

Zet de juiste vraag- of analysetype in om uw einddoel te behalen

Breng structuur

Handhaaf het proces en de structuur, onafhankelijk van het aantal deelnemers

Discussieer inhoudelijk

Toon de resultaten op zo’n manier dat de discussie draait om de inhoud

Benut alle mogelijkheden

Beschik over de kennis om alle mogelijkheden van Spilter te benutten

De cursus geeft je inzicht in de gedachte achter Spilter, de structuur en toepassing ervan. Voorbeelden uit de praktijk en het uitwerken van cases leren je de link leggen tussen jouw behoefte en de mogelijkheden van Spilter.

– Peter Busser, Greenrock

Het fascinerende vind ik dat Spilter echt ondersteunend, versnellend en faciliterend kan zijn. Ik kan denk ik op deze manier sneller informatie ophalen en meer diepgang in een gesprek krijgen.

– Frances van Berkel, Onderzoek & Advies

Combinatieprogramma
Pre-master en Masterclass Spilter theory & practice


Spilter organiseert voor een selecte groep deelnemers een gecombineerde pre-master en masterclass “Spilter theory & practice”.

 

Wat behandelen we in deze pre-master?
We leren je de grondbeginselen van het werken met de Spilter software en de achterliggende Spilter methode. Tevens leer je een proces vorm te geven en te begeleiden in Spilter. Je leert de voordelen kennen van een digitale meeting in vergelijking tot een analoge (traditionele) meeting en je leert hoe je deze meetings inricht en voorbereidt zodanig dat besluitvorming optimaal plaatsvindt.


Wat behandelen we in deze Masterclass?
Onze ervaring met organisatievraagstukken geeft aan dat niet ieder vraagstuk geschikt is om met Spilter te worden opgelost. Tegelijkertijd is het zo dat ieder Spilter vraagstuk een optimale aanpak kent. We helpen je te beoordelen of een vraagstuk geschikt is om met Spilter op te lossen en welke aanpak daarvoor de beste is. Onze ervaring geeft aan dat de klassieke meeting, zeker wanneer daarin een besluit moet worden genomen, groepsdynamieken kent die positieve en negatieve effecten hebben op de meeting en het te nemen besluit. Een goed ontworpen en voorbereide Spilter-meeting ondervangt de negatieve en vergroot de positieve effecten. We putten uit onze ervaring om je te laten zien welke dynamieken je kunt tegenkomen en hoe je die herkent, stimuleert of ondervangt.
Een tweede onderdeel is het ontwerp van de Spilter sessie. We helpen je een (organisatie) vraagstuk te vertalen naar de juiste vraagtypen in Spilter en met de keuze van de juiste analyse en presentatie van de gegeven antwoorden.

Geen evenementen gevonden!

Na de pre-master kan de trainee zelfstandig een sessie in Spilter ontwerpen en deze begeleiden.
Je begrijpt ook de ontwerpprincipes en toepassingen van Spilter. De pre-master biedt aansluiting op de masterclass theory & practice.

Na de Masterclass is de trainee in staat te beoordelen welke (organisatie)vraagstukken geschikt zijn om met Spilter op
te lossen en welke methoden en technieken binnen Spilter daarvoor het meest passend zijn. Omdat mensen van verschillende
organisaties deelnemen, biedt deze Masterclass een unieke blik op de aanpak van vraagstukken door verschillende organisaties.

HBO of academisch met enkele jaren ervaring als specialist of leidinggevende.
Enige ervaring met Spilter, mogelijk als deelnemer, is een pré maar geen vereiste.

HBO of academisch met enkele jaren ervaring als specialist of leidinggevende.
Ervaring met sessies in Spilter – mogelijk heb je al Spilter sessies begeleid als technisch facilitator of zelfs moderator.

Programma, aanvang en duur

 

Programma

Pre-master: ’s ochtends van 09.30 tot 13.00

Masterclass: aansluitend van 13.30 tot 17.00

Kosten

Pre-master (ochtend) alleen icm. aansluitende masterclass: €750,- p/p

Kosten masterclass: €550,- p/p

Doelgroepen

Voor de pre-master: aspirant en beginnende Spilter gebruikers

Voor de masterclass: ervaring met sessies in Spilter – mogelijk heb je al Spilter sessies begeleid als technisch facilitator of zelfs moderator.

Bekijk het actuele trainingsaanbod