Meer dan 500 adviseurs voor één dag!

De omgeving verandert en dus moet de organisatie ook mee. Na verschillende veranderingen binnen de organisatie werd het tijd om met alle medewerkers op Expeditie te gaan. Tijdens deze bijeenkomst werd er aan alle medewerkers gevraagd om stil te staan bij de veranderende omgeving en wat dit betekent voor de organisatie, voor de medewerker zelf én voor je werk. Wat gaat eigenlijk hartstikke goed en wat moet echt beter? Iedere medewerker kreeg dus de kans om zijn of haar mening te geven, maar ook om mee te denken over de manieren waarop zaken beter kunnen. Dé kans om de provincie te adviseren over de richting die zij op moet gaan. En dat met meer dan 500 personen in één dag, dat was de uitdaging!

Hoe was de aanpak?

Er waren 8 verschillende thema’s opgesteld gerelateerd aan de verschillende vraagstukken. In groepjes van 5 personen gingen de deelnemers aan de slag met 8 verschillende inhoudelijke thema’s. Iedere medewerker nam deel aan vier sessies en werkte aan twee thema’s. In de ochtend werd er gevraagd wat de deelnemers goed vinden gaan bij het specifieke thema en wat er verbeterd zou kunnen worden. Vervolgens werd er in de middag, door een ander groepje deelnemers, de punten geprioriteerd en kreeg elk verbeterpunt een concreet advies over hoe de aanpak zou moeten zijn om dit te realiseren. Zo werd iedereen adviseur voor een dag en heeft iedere deelnemer invloed gehad op zijn eigen toekomst.

Doordat alle input direct vastgelegd was in Spilter kon er bij de afsluiting al een tipje van de sluier opgelicht worden.

Wat is er met Spilter bereikt?

Alle medewerkers hebben mee gewerkt aan de koers van hun werkgever. En dus aan hun eigen koers en ontwikkeling van de komende jaren. De werkgroep die verder aan de slag ging met dit project had zich geen beter startpositie voor kunnen stellen dan het resultaat van deze dag. Alle informatie van de sessies, dus de verbeterpunten en de adviezen, is direct vastgelegd en verwerkt in een rapportage die aan het einde van de dag direct beschikbaar was. Zo kon het opvolgteam direct met de verwerking en de vervolgstappen aan de slag.

Elke medewerker voelde zich betrokken, gehoord en serieus genomen.

Opdrachtgever: Effectgroep (producent en creatief concept)
Toepassing: Werkconferentie
Aantal deelnemers: 500
Duur sessie: Eén dag
Opstelling: Plenaire sessie & powersessies

Related Blogs

No Image
Posted by Dennis Jansen | 07/12/2019
Essay On Why You Love Music
rnA well-known pattern throughout heritage is the mentality that guys need to work additional than ladies. The speedy tempo of the experienced entire world, merged with society's anticipations of a...
No Image
Posted by Dennis Jansen | 07/12/2019
How To Create-Essays On Influence Of Rap Music
Shorter time restrains in CPR 54. These are that a situation identifying with an arranging option ought to be indexed inside of 6 weeks and a circumstance tests an acquirement...
No Image
Posted by Dennis Jansen | 06/12/2019
Building Toughness, Preventing Termes conseilles
Building Toughness, Preventing Termes conseilles If you're a fresh teacher, it's possible you'll (meer…)