Nieuwe feature in Spilter: de Wordcloud

Sinds enkele weken is er weer een nieuwe optie in Spilter beschikbaar: de Wordcloud. Deze is ontstaan uit onze samenwerking met Netwerkapp, aangezien het een optie is die goed ingezet kan worden tijdens grote congressen en werkconferenties. Ook wij hebben de optie al tijdens enkele bijeenkomsten ingezet en met succes. Vaak begint een bijeenkomst met een open vraag. Hierdoor komen de deelnemers in het thema van de dag en kan iedereen meteen zijn of haar ei kwijt.

wordcloudRecent hebben we voor een gemeente die zich veelvoudig bezig houdt met nieuwe technologie en innovatie na het bekijken van de film The Circle ook de wordcloud feature ingezet. Hierdoor werd in één aanblik duidelijk hoe de deelnemers dachten over de film.

Momenteel is het mogelijk om de wordcloud op drie verschillende manieren weer te gegeven, afhankelijk van de uitstraling die u wilt geven aan de presentatie van de antwoorden. Met de standaard weergave worden diverse kleuren gebruikt en is de wordcloud zichtbaar in de vorm van een ovaal. Met de optie ‘krant’ worden de woorden weergeven in zwart- en grijstinten en heeft de cloud een kenmerkend krant-lettertype. Daarnaast kunt u ook kiezen voor de optie ‘strak’, hiermee worden alle woorden in diverse blauwtinten weergegeven en heeft de cloud een meer vierkantenvorm.

De wordcloud is voor iedere licentieklant beschikbaar en kan desgewenst bij elke open vraag ingezet worden. Vragen? Neem contact met ons op.

Leuk artikel? Blijf op de hoogte door u aan te melden voor de Spilter nieuwsbrief. Deze wordt vier keer per jaar verstuurd en bevat tips, gastblogs en meer!


Related Blogs

Posted by admin | 12/12/2018
3 positieve gevolgen van duurzame beslissingen
Duurzaam beslissingen nemen: een slim besluit met positieve gevolgen Denken, en oordelen en beslissen zijn sinds Descartes (‘Cogito ergo sum’) drastisch veranderd. Zijn homo rationalis, de mens die goed geïnformeerd...
Posted by admin | 04/12/2018
3 projectfases geschikt voor een Versnellingskamer
3 projectfases geschikt voor een Versnellingskamer Dankzij de vele mogelijkheden van beslissingen nemen binnen een Versnellingskamer is de inzet relevant in diverse fases binnen een project. Ieder moment waarop het...
Posted by admin | 18/09/2018
De beste netwerker ter wereld is een Nerd
De beste netwerker ter wereld is een Nerd Wat is een goede netwerker? Het stereotiepe beeld is iemand met een vlotte babbel die strooit met visitekaartjes, die heel makkelijk contact...