De stakeholdersanalyse zichtbaar op een smartboard. De facilitator kan direct het scherm bewerken door stakeholders toe te voege, aan te passen en samen te voegen.
DIGITALE STAKEHOLDERSANALYSE

Breng stakeholders snel en eenvoudig in kaart met de Digitale Stakeholdersanalyse.

Samen met uw team, zowel face-to-face als online. Direct een rapportage beschikbaar.

Inventariseer stakeholders

Stakeholders kunnen vooraf online geïnventariseerd worden

Bepaal rol en positie

Bepaal de rol van de stakeholders en de positie die zij innemen

Neem eenvoudig deel

Iedereen kan op een eigen device deelnemen

Print direct rapportage

Direct af te drukken in een overzichtelijke rapportage

Hoe werkt de Digitale Stakeholdersanalyse


Met de digitale stakeholdersanalyse inventariseert u eenvoudig wie de belangrijkste belanghebbenden en betrokken stakeholders zijn. Daarbij kunt u in de digitale stakeholdersanalyse aangeven welke rol de stakeholders hebben en welke positie zij innemen. U kunt volledig zelf invulling geven aan de benaming van de rollen en posities.

De digitale stakeholdersanalyse kan op diverse manieren worden gebruikt. De stakeholders inventariseren kunnen deelnemers tegelijkertijd digitaal, via laptop, tablet of smartphone, doen. Hierbij geven zij meteen de startpositie van de stakeholder aan. Omdat men niet op elkaars inbreng hoeft te wachten levert dit een flinke tijdswinst op.

De stakeholders zijn direct zichtbaar op het interactieve scherm. Aan de hand hiervan kan het gesprek gevoerd worden en kan de procesbegeleider stakeholders waar nodig direct verplaatsen, aanpassen of toevoegen. Het resultaat is een overzichtelijke stakeholdersanalyse waarin de stakeholders en hun rollen duidelijk zijn. Deze is direct digitaal beschikbaar en af te drukken in een Word-rapportage.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

BETAALBAAR, EENVOUDIG EN ZEER VEILIG

Proeflicentie

€250,- per maand
1 account/voorzitter

Medium licentie

€ 3.750 per jaar
2 accounts/voorzitters

Large licentie

€ 4.950 per jaar
10 accounts/voorzitters

Specifieke wensen

Prijs in overleg

Aantal accounts in overleg

Gepersonaliseerde omgeving

In de digitale stakeholdersanalyse kunt u deelnemers aan de sessie uitnodigen via een notificatie met daarin een directe link naar de analyse.

75gemeentes werken met Factor-C Digitaal
550rapportages gegenereerd
50000stakeholders geïdentificeerd

Factor-C

Factor-C is een methode voor krachtige communicatie in het publieke domein. Beleid en projecten worden vanaf het begin communicatiever. De meerwaarde van Factor-C heeft zich de afgelopen jaren meer dan bewezen. Niet voor niets passen veel overheidsorganisaties op dit moment Factor-C toe in hun projecten.

Samen met de kernboodschap en de kalender, is het inventariseren van de belangrijkste belanghebbenden en betrokkenen (actoren) en te bepalen welke rol en positie zij hebben in het krachtenveld cruciaal voor het ontwerp van een doordacht communicatietraject. Om na afloop van een sessie niet meer alle geeltjes uit te hoeven werken en een beter inzicht te krijgen in de individuele antwoorden hebben Publiec en Spilter samen de digitale Factor-C ontwikkeld.

Na inventariseren van alle actoren gaan de deelnemers de rollen bepalen. Op de Ringen van Invloed is realtime zichtbaar waar de actoren zich bevinden. Daarna kan geheel interactief, op bijvoorbeeld een smartboard, worden aangegeven wat de gewenste rol is van de actor. Direct na afloop van de bijeenkomst is het proces voor iedereen beschikbaar.

Direct aan de slag

Als u de Factor-C methodiek kent kunt u direct aan de slag

Gemakkelijk deelnemen

Iedereen kan op zijn eigen device deelnemen

Eenvoudig te gebruiken

Ook de mogelijkheid om alleen de facilitator te laten invullen

Print direct rapportage

Direct het proces in beeld in een overzichtelijke rapportage

Factor-C Digitaal

Factor-C Digitaal kan op verschillende manieren gebruikt worden. De deelnemers voeren tegelijkertijd, digitaal, via laptops, tablets of smartphones, hun bijdrage in. Dat zijn de actoren en hun rol. Deze manier levert veel tijdswinst op omdat niemand op elkaar hoeft te wachten om zijn of haar inbreng naar voren te brengen.

Ook is het mogelijk dat de facilitator tijdens de discussie de actoren en hun rol invult. De actoren zijn direct visueel zichtbaar in de Ringen van Invloed. Aan de hand hiervan kan het gesprek gevoerd worden.

De facilitator kan de actoren waar nodig direct middels het interactieve scherm verplaatsen naar een andere kwadrant.

Het resultaat is een overzichtelijke krachtenveld analyse waarin duidelijk de actoren en rollen staan. Deze is direct digitaal beschikbaar in een rapportage.

Naar de inlogpagina van FactorC

Hoe werkt Factor-C Digitaal

Laptops, tablets & smartphones

Alle laptops, PC’s & desktops met Internet Explores 8 of hoger ondersteunen Spilter. Daarnaast kan Spilter gebruikt worden op tablets met Android-, iOS- en Windows- besturingssystemen. Ook op smartphones via mobiele browsers als Safari, Internet Explorer en Chrome werkt Spilter goed.

In Factor-C Digitaal kunt u deelnemers aan de sessie uitnodigen via een notificatie met daarin een directe link naar de sessie.

U kunt ervoor kiezen om de actoren tijdens de sessie te inventariseren of vooraf reeds online vragen.

De deelnemers kunnen individueel de rollen van de actoren aangeven en de sessiebegeleider kan ook n.a.v. het gesprek in de groep zelf de rollen invullen. Tevens is Factor-C Digitaal ook goed te gebruiken als eigen verslaglegging om direct de ingevulde Ringen van Invloed als rapportage toe te voegen aan uw nota.

Met Factor-C Digitaal is het uitwerken van de geeltjes verleden tijd. Alle gegevens van de sessie worden opgeslagen en een rapport is eenvoudig uitgedraaid.

Om Factor-C Digitaal optimaal in te zetten moet de methodiek van Factor-C goed beheerst worden. Publiec geeft hiervoor open en incompany-trainingen. Voor meer informatie over het trainingsaanbod: Publiec

BETAALBAAR, EENVOUDIG EN ZEER VEILIG

Proeflicentie

€250,- per maand
1 account/voorzitter

Medium licentie

€ 3.750 per jaar
2 accounts/voorzitters

Large licentie

€ 4.950 per jaar
10 accounts/voorzitters

Specifieke wensen

gepersonaliseerde omgeving

aantal accounts in overleg

prijs op aanvraag

Training Factor-c

Help! Mijn brainstorm was te succesvol

Help! Mijn brainstorm was te succesvol Je hebt een ontzettend leuke en productieve dag achter de rug. Er is gelachen, genetwerkt maar bovenal hard gewerkt. Samen hebben jullie gebrainstormd over...

Tips van de professionele facilitator

In dit blog delen ervaren, professionele facilitators uit ons netwerk tips voor faciliteren. Concrete tips die u direct kunt gebruiken. Of u nu af en toe als facilitator optreedt of...

1 jaar Factor-C Digitaal

Samen met Publiec heeft Spilter, inmiddels alweer een jaar geleden, de Ringen van invloed gedigitaliseerd tot een handzame en gebruiksvriendelijke tool. De Ringen van invloed zijn een belangrijk onderdeel van...